Πτυχιούχοι με ευοίωνες προοπτικές – Ορκίστηκαν στα τμήματα της Γεωπονικής, Φυτικής Παραγωγής και Ιχθυολογίας

Στους 35 ανήλθαν οι προπτυχιακοί φοιτητές που ορκίστηκαν χθες από τα δύο Τμήματα της Γεωπονικής Σχολής, Φυτικής Παραγωγής και Ιχθυολογίας, ενώ άλλοι 20 ήταν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και οι διδάκτορες που ορκίστηκαν.

Το αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών πλημμύρισε από φοιτητές, συγγενείς και φίλους μέσα σε μια ιδιαίτερα γιορτινή ατμόσφαιρα.

Στους 310 ανέρχονται πλέον οι απόφοιτοι του Τμήματος Ιχθυολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από την ίδρυσή του πριν δεκαπέντε και πλέον χρόνια.

Ο Θεόδωρος Δάνης από τη Βέροια διάβασε με βαθμολογία 8,7 τον όρκο στους προπτυχιακούς φοιτητές στο Τμήμα Ιχθυολογίας.

«Οι προοπτικές του Τμήματος Ιχθυολογίας είναι πολύ σημαντικές και ευοίωνες και φαίνεται να υπάρχουν πολλές δυνατότητες για την επαγγελματική αποκατάσταση» τόνισε ο φοιτητής.
Ο ίδιος σημείωσε πως θα ήθελε να επικεντρωθεί στον ερευνητικό τομέα, σχετικό με την ιχθυολογία. Άλλωστε η ιχθυολογία ήταν από τις πρώτες τους επιλογές και κατάφερε μέσα σε πέντε χρόνια να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου περιβάλλοντος κ. Θανάσης Εξαδάκτυλος τόνισε πως «συνολικά από την ίδρυση του Τμήματος έχουν αποφοιτήσει 310 άτομα. Η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του Τμήματος κυμαίνεται στο 80-85% και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι. Στις μέρες που ζούμε, η μεγαλύτερη χαρά είναι η νεότερη γενιά να λαμβάνει το πτυχίο της και να βγαίνει στον στίβο της εργασίας».

Μάλιστα τον Νοέμβριο θα διεξαχθεί στον Βόλο και πανελλήνιο συνέδριο για την ιχθυολογία παρουσία και πολλών αποφοίτων.

Ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε πως συνολικά οι διδάκτορες του Τμήματος που έχουν αποφοιτήσει είναι δώδεκα.

Τον όρκο με βαθμό 8,63 στο Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος διάβασε ο φοιτητής από το Αγρίνιο Χρήστος Κατσαρός. «Η Γεωπονική ήταν η πρώτη μου επιλογή και είμαι χαρούμενος που ήρθα στον Βόλο. Απώτερός μου στόχος είναι να γίνω σωστός επαγγελματίας».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η αγροτική παραγωγή έχει μέλλον και σημειώνει πως «το μέλλον της χώρας στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα και γι’ αυτό ο κόσμος θα πρέπει να στραφεί προς τα εκεί».

Ο ίδιος προέρχεται από οικογένεια που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα, αφού ο πατέρας του είναι γεωπόνος, ενώ έχει και αγροτικές εκτάσεις. «Το μέλλον μου είναι ένας συνδυασμός ως γεωπόνου και αγρότη» τόνισε.