Καθηγητές
Γνωστικό Αντικείμενο: Υγιεινή και Συντήρηση Ιχθυηρών
Ο Ιωάννης Σ. Μποζιάρης είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Εμπορίας και Τεχνολογίας Αλιευτικών Προιόντων και Τροφίμων. Το 2006 ανέλαβε ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του ΠΘ και είναι στη βαθμίδα του Καθηγητή από το 2019. Το 2018 ήταν για 6 μήνες επισκέπτης ερευνητής στο Seafood Research and Education Center του Oregon State University, USA, ενώ έχει συνεργαστεί ερευνητικά και με άλλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως το University of Turin (Ιταλία), ΝΤNU (Trondheim- Νορβηγία), University of Reading (UK), καθώς και με διάφορα Πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα της Ασίας όπως το Asian Institute of Technology (Ταϋλάνδη). Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη της μικροβιολογικής ασφάλειας και ποιότητας-αλλοίωσης των αλιευμάτων με μοριακές και άλλες τεχνικές omics, καθώς και στην επεξεργασία-συντήρηση των αλιευμάτων. Έχει έντονη δραστηριότητα σε ερευνητικά προγράμματα, ελληνικά και διεθνή, σαν εταίρος αλλά και συντονιστής, ενώ έχει και αρκετά έργα με την Ελληνική Βιομηχανία Αλιευμάτων. Εχει πάνω από 100 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, περισσότερες από 2700 ετεροαναφορές, με h-index 27, είναι editor σε 2 ξενόγλωσσα βιβλία συλλογικών τόμων, επιμελητής σε 2 βιβλία μεταφρασμένα από την αγγλική στην ελληνική, μέλος του editorial board σε 5 διεθνή επιστημονικά περιοδικά συμπεριλαμβανομένου του Food Microbiology-Elsevier, του Foods-MDPI και του Journal of Aquatic Food Product Technology-Taylor & Francis, και reviewer σε πάνω από 30. Επίσης είναι Αξιολογητής του ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης) για Φορείς Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων καθώς και εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων).
Email: boziaris@uth.gr
Τηλ: +30.24210.93153