Παρακολουθήστε την ενδιαφέρουσα ομιλία του Καθηγητή Υγιεινής και Συντήρησης Ιχθυηρών του Τμήματος μας Ιωάννη Μποζιάρη στο AgriBusiness Thessaly Summit 2021

Στην ομιλία του ανέπτυξε τον τρόπο που μπορούν να αξιοποιηθούν οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες για την εξασφάλιση γρήγορου ποιοτικού ελέγχου στα τρόφιμα, ώστε να επιτευχθεί διαφάνεια και εμπιστοσύνη στην αλυσίδα των τροφίμων. Ειδική αναφορά έγινε στα αλιευτικά προϊόντα και στην έννοια του Process Analytical Technology, όπου με την χρησιμοποίηση αισθητήρων μπορούμε να υπολογίσουμε τη φρεσκότητα των αλιευμάτων σε οποιοδήποτε στάδιο της αλυσίδας από την αλίευση έως την κατανάλωση. Επίσης μπορούν να συλλεχθούν, να αποθηκευτούν και να τύχουν επεξεργασίας και άλλες πληροφορίες (big data) σχετικές με την προέλευση των προϊόντων, την αυθεντικότητα τους , το περιβαλλοντικό αποτύπωμα τους κτλ. με στόχο τον καλύτερο χειρισμό των προϊόντων και τη διάχυση της πληροφορίας στα ενδιαφερόμενα μέρη.

O κ. Μποζιάρης είναι Διευθυντής του Εργαστήριου Εμπορίας και Τεχνολογίας Αλιευτικών Προϊόντων και Τροφίμων και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος.

Το AgriBusiness Thessaly Summit 2021 είχε θέμα «Το μέλλον του Θεσσαλικού κάμπου στην ψηφιακή εποχή» και περιελάβανε 7 συνεδρίες, 35 θεματικά πεδία και 40 ομιλητές.

Video