Το 34ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας έλαβε χώρα στον Βόλο από 2 – 4 Οκτωβρίου 2019 και φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Συνδιοργανώθηκε μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Η Οργανωτική επιτροπή αποτελούνταν από τους: Θ. Δημουλάς, Γεωπόνος-Ζωοτέχνης (Πρόεδρος), Δ. Κολυνδρίνη, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας, Ν. Λιάνος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, Κ. Μουντζούρης, Αν. Καθηγητής Γ.Π.Α., Π. Παναγιωτάκη, Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σ. Παπαδόπουλος, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Μ. Χατζηϊωνάννου, Επ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ζ.Ε. Ομ. Καθηγητής Γ.Π.Α. κ. Γεώργιος Ζέρβας, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κα. Φωτεινή Αραμπατζή και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κα. Δωροθέα Κολυνδρίνη. Τονίστηκε η αναγκαιότητα να συνδεθεί άμεσα ο γεωπόνος με τον παραγωγό ώστε να οδηγηθεί ο πρωτογενής τομέας σε ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Φωτεινή Αραμπατζή κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Επιστημονικού Συνεδρίου επισήμανε «Ως Κυβέρνηση θεωρούμε τους επιστήμονες τόσο στη φυσική όσο και τη ζωική παραγωγή και την αλιεία τους πολυτιμότερους κρίκους στην αλυσίδα της κοινής προσπάθειας για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Θέλουμε τους επιστήμονες, ζωοτέχνες – γεωπόνους, συμμάχους για τη μείωση της γραφειοκρατίας, την εκτέλεση της αποστολής τους «οι γεωπόνοι στο χωράφι και οι ζωοτέχνες στο στάβλο» και τη γενετική βελτίωση του Ζωικού Κεφαλαίου των ελληνικών φυλών».
Καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου πλήθος κόσμου έδωσε το παρών (Καθηγητές, φοιτητές, παραγωγοί) και παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τις διαλέξεις των ομιλητών.

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.
Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.