Συνέδρια

34ο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας (Βόλος 2–4 Οκτωβρίου 2019)

Το 34ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας έλαβε χώρα στον Βόλο από 2 – 4 Οκτωβρίου 2019 και φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Συνδιοργανώθηκε μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Η Οργανωτική επιτροπή αποτελούνταν από τους: Θ. Δημουλάς, Γεωπόνος-Ζωοτέχνης (Πρόεδρος), Δ. Κολυνδρίνη, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας, Ν. Λιάνος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, Κ. Μουντζούρης, Αν. Καθηγητής Γ.Π.Α., Π. Παναγιωτάκη, Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σ. Παπαδόπουλος, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Μ. Χατζηϊωνάννου, Επ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ζ.Ε. Ομ. Καθηγητής Γ.Π.Α. κ. Γεώργιος Ζέρβας, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κα. Φωτεινή Αραμπατζή και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κα. Δωροθέα Κολυνδρίνη. Τονίστηκε η αναγκαιότητα να συνδεθεί άμεσα ο γεωπόνος με τον παραγωγό ώστε να οδηγηθεί ο πρωτογενής τομέας σε ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Φωτεινή Αραμπατζή κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Επιστημονικού Συνεδρίου επισήμανε «Ως Κυβέρνηση θεωρούμε τους επιστήμονες τόσο στη φυσική όσο και τη ζωική παραγωγή και την αλιεία τους πολυτιμότερους κρίκους στην αλυσίδα της κοινής προσπάθειας για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Θέλουμε τους επιστήμονες, ζωοτέχνες – γεωπόνους, συμμάχους για τη μείωση της γραφειοκρατίας, την εκτέλεση της αποστολής τους «οι γεωπόνοι στο χωράφι και οι ζωοτέχνες στο στάβλο» και τη γενετική βελτίωση του Ζωικού Κεφαλαίου των ελληνικών φυλών».
Καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου πλήθος κόσμου έδωσε το παρών (Καθηγητές, φοιτητές, παραγωγοί) και παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τις διαλέξεις των ομιλητών.

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.
Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Υδροτεχνικής Ένωσης (16-17 Μαΐου 2019)

Η Επιστημονική Εταιρεία Ελληνική Υδροτεχνική Ένωση (ΕΥΕ), σας καλωσορίζει στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο με επιστημονικά αντικείμενα επικεντρωμένα στην επιστήμη του νερού, στη διαχείριση των υδατικών πόρων και στην προστασία του περιβάλλοντος. Στο συνέδριο αυτό η Ελληνική Υδροτεχνική Ένωση είναι ο κύριος οργανωτής, σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Ο σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας καθώς επίσης και τεχνικών εφαρμογών από επιστήμονες που ασχολούνται με τα ζητήματα του συνεδρίου. Αναμένεται να προκύψουν πολύτιμα συμπεράσματα από α) την καρποφόρα ανταλλαγή πληροφοριών, απόψεων και εμπειριών, β) την εφαρμογή και αποτίμηση νέων τεχνολογιών και γ) την παρουσίαση νέων ιδεών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάδειξη εργασιών από νέους επιστήμονες. Στο πλαίσιο αυτό θα λάβει χώρα βράβευση πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών από την ΕΥΕ, πάνω στα αντικείμενα της επιστήμης του νερού.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του συνεδρίου εδώ.

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ & ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – HydroMedit 2018

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος (HydroMediT 2018) φιλοξενήθηκε στο Βόλο 8 με 11 Νοεμβρίου 2018, με σειρά εθνικών και διεθνών φορέων ως συνδιοργανωτές, υποστηρικτές και χορηγούς. Τα γενικά πεδία και τα ειδικά θέματα του συνεδρίου προσέλκυσαν συμμετοχές από όλη τη Μεσόγειο και τις παρακείμενες θάλασσες. Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://hydromedit.gr/
Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα του συνδερίου εδώ.
Μπορείτε να δείτε το φωτογραφικό αρχείο εδώ.
To HydroMediT σε αριθμούς

14ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Το14ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Αγροτικής Οικονοµίας θα διεξαχθεί στο Βόλο, στη Σχολή Γεωπονικών Επιστηµών, του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας, στις 20-21 Οκτωβρίου,2016.

Πρόσκληση

2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ & ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – HydroMedit 2016

2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ & ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, 10 – 12 Νοεμβρίου 2016, Μεσολόγγι HydroMediT 2016

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

Για την ιστοσελίδα του συνεδρίου και περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πατήστε εδώ

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ & ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – HydroMedit 2014

Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τεχνολόγων Ιχθυολόγων (ΠΑΣΤΙ) διοργάνωσαν το «1ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος – HydroMedit 2014», που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο, στις 13-15 Νοεμβρίου 2014.

Βράβευση Ακαδημαϊκής και Επαγγελματικής Αριστείας

Οι διοργανωτές τίμησαν για την ανεκτίμητη προσφορά τους στον τομέα έναν Ακαδημαϊκό, έναν Επαγγελματία και μία Εταιρία, ως εξής:

 • Χρίστο Νεοφύτου
 • Καθηγητής Ιχθυολογίας-Υδροβιολογίας του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την πολυετή συνεισφορά του στην έρευνα και στην ανάπτυξη του τομέα των Υδατοκαλλιεργειών, στην εκπαίδευση των Ιχθυολόγων και στην προσπάθεια εμπέδωσης της διατομεακής και διακλαδικής συνεργασίας.

 • Αθανάσιο Φρέντζο
 • Ιχθυολόγο – Γενικό Διευθυντή Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς ΑΒΕΕ για την πολυετή συνεισφορά του στην ανάπτυξη του τομέα των Θαλάσσιων Ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα, ως πρωτοπόρο στην εντατική παραγωγή ιχθύων και για την υποδειγματική του συναδελφική συμπεριφορά και συνεργασία.

 • Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς ΑΒΕΕ και στον Ιδρυτή της εταιρίας κ. Μαρίνο Γερουλάνο
 • για την συνεισφορά της εταιρείας στην ανάπτυξη του Τομέα των Θαλάσσιων Ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα και για τις προσπάθειές της για συνεχή εξέλιξη από το 1981 έως σήμερα που την κατατάσσουν στις πρωτοπόρες εταιρείες στην παραγωγή ιχθύων.

  Το HydroMedit 2014, σε αριθμούς:

 • Συμμετείχαν 410 εγγραφέντες σύνεδροι (276 φοιτητές) από συνολικά 17 χώρες της Ευρώπης (70%), της Ασίας (23%) και της Αφρικής (7%).
 • Οι προφορικές παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών έφθασαν τις 57 και οι αναρτημένες παρουσιάσεις (poster) τις 28, στα 5 διαφορετικά θεματικά πεδία του συνεδρίου (Υδατοκαλλιέργειες, Τεχνολογία Αλιευμάτων, Περιβαλλοντική Διαχείριση, Αλιευτική Οικονομία, Εσωτερικοί Υδάτινοι Πόροι).
 • Πραγματοποιήθηκαν 2 στρογγυλά τραπέζια, το πρώτο με θέμα «Δυσκολίες Διαχείρισης της Λίμνης Κάρλα» και το δεύτερο με θέμα «Λεσεψιανοί Μετανάστες: Απειλές και Ευκαιρίες», καθώς και μία διάσκεψη εργασίας (workshop) με θέμα «Εφαρμοσμένη Διατροφή για Αειφορική Ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών».
 • Συμμετείχαν 6 διακεκριμένοι ομιλητές διεθνούς κύρους, ένας για κάθε θεματικό πεδίο.
 • Φωτογραφίες Συνεδρίου
  Πρακτικά Συνεδρίου

  ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΥΔΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ-ΑΛΙΕΙΑΣ

  4ο Διεθνές Συνέδριο Υδροβιολογίας-Αλιείας, 9-11 Ιουνίου 2011, Βόλος, Ελλάδα

  3ο Διεθνές Συνέδριο Υδροβιολογίας-Αλιείας, 8-10 Οκτωβρίου 2008, Άρτα, Ελλάδα

  2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υδροβιολογίας-Αλιείας, 13-14 Μαΐου 2005, Βόλος, Ελλάδα

  1o Πανελλήνιο Συνέδριο Υδροβιολογίας-Αλείας, 6-8 Ιουνίου 2003, Βόλος, Ελλάδα