Ημερίδες

Διημερίδα με θέμα: «Περιβάλλον, Κοινωνία και Εκπαίδευση» (13 και 14 Δεκεμβρίου 2019)

Στην διημερίδα συμμετείχαν με εισηγήσεις τους διακεκριμένοι επιστήμονες από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών μη κυβερνητικών οργανώσεων και φορέων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Κατά την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε σεμινάριο σχετικά με τους προσφορότερους τρόπους παρουσίασης επιστημονικών και ειδικών περιβαλλοντικών θεμάτων στον Τύπο προκειμένου αυτά να είναι περισσότερο εύληπτα, κατανοητά και επικοινωνιακά για το κοινό.

Την δεύτερη ημέρα, διακεκριμένοι επιστήμονες στον χώρο τους παράθεσαν εισηγήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την οικονομία, τις περιβαλλοντικές ανισότητες, την χρήση της τεχνολογίας στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, καθώς και ειδικά νομικά περιβαλλοντικά θέματα.

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με έμφαση στους νέους.

Για το Δελτίο Τύπου παρακαλώ πατήστε εδώ.
Για την πρόσκληση στην ημερίδα παρακαλώ πατήστε εδώ.
Για το πρόγραμμα της ημερίδας παρακαλώ πατήστε εδώ.
Για φωτογραφικό υλικό παρακαλώ πατήστε εδώ.

Sustainable Seafood & Nutrition Security (SSNS, Erasmus+). Nong Lam University, Ho Chi Minh City, Viet Nam 25 Νοεμβρίου 2019

Το Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος του Π.Θ. ενώνει δύο ηπείρους, Ευρώπη και Ασία, μέσω του SSNS Erasmus+ project χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με σκοπό τη μεταφορά γνώσης από τη Γηραιά ήπειρο προς τα Πανεπιστήμια της ΝΑ Ασίας στον τομέα της Υδατοκαλλιέργειας και της Εμπορίας, Ποιότητας και Ασφάλειας των προϊόντων υδατοκαλλιέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ημερίδα της σχολής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αυτοδυτών Βόλου 2019

0 Σύλλογος Αυτοδυτών Βόλου, στο πλαίσιο των δράσεών του με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εκστρατεία Καθαρισμού «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη» που συντονίζει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA), διοργάνωσε την Ημερίδα με τίτλο:
«Θαλάσσια Ρύπανση: Πόσο μας απασχολεί; Πόσο μας απειλεί; Πόσο μας κοστίζει;»
Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος και φιλοξενήθηκε στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, την Τετάρτη 22 Μαϊου 2019.

Για το πόστερ της Ημερίδας πατήστε εδώ
Για την πρόσκληση-πρόγραμμα πατήστε εδώ
Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ

ΕΝΗΜΕΡΩTIKΗ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ» GELA (Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019)

Ο Σύλλογος Γεωπόνων και Δασολόγων της επαρχίας Caltanissetta, ο Σύλλογος Βιολόγων Ιταλίας , η εταιρία EcoConsultS.r.l. και το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος τoυ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνδιοργάνωσαν ημερίδα με θέμα την «ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ» την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στην πόλη Gela της Σικελίας. Στην ημερίδα αυτή ομιλήτρια ήταν η Επ. Καθηγήτρια στον τομέα της Σαλιγκαροτροφίας, κ. Χατζηιωάννου Μαριάνθη.

Η ερευνητική ομάδα Σαλιγκαροτροφίας του ΓΠΙΥΠ, έχει αναπτύξει πολυετή και ουσιαστική συνεργασία με την Ένωση Σαλιγκαροτρόφων Ιταλίας (UNE). Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας ο Υπ. Διδάκτορας κ. Αποστόλου Κωνσταντίνος εκπαιδεύτηκε σε μονάδα εκτροφής σαλιγκαριών στην περιοχή της Aprilia.

Για την αφίσα της ημερίδας πατήστε εδώ.
Για το πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε εδώ.

Ημερίδα για τις πολιτικές αειφορίας στις προστατευόμενες περιοχές (11 Δεκεμβρίου 2018)

Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο «Αειφορική Διαχείριση Υδατικού Περιβάλλοντος» του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει ημερίδα στο πλαίσιο των μαθημάτων του, με στόχο την παροχή εκπαίδευσης την απόκτηση ισχυρού επιστημονικού υπόβαθρου, την εμπειρία και την τεχνογνωσία για την υιοθέτηση βέλτιστων λύσεων και εφαρμογών στις νέες τεχνολογίες, στα συστήματα προστασίας και τη διαχείριση του Υδάτινου Περιβάλλοντος.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, στις 16.30, στο αμφιθέατρο του Τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδατικού Περιβάλλοντος.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν επιστήμονες του χώρου από Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και άλλους κρατικούς φορείς της χώρας και θα πραγματοποιηθούν ομιλίες που θα δώσουν το έναυσμα για εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα και σαφή διατύπωση προτάσεων και πολιτικών αντιμετώπισής τους.

Ειδικότερα, στην ημερίδα θα συμμετάσχουν οι Στέφανος Παρασκευόπουλος, Καθηγητής του Π.Τ.Ε.Α του Π.Θ., Νικόλαος Κωτσοβίνος, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ., Δρ. Αναστασία Δαλάκα, Βιολόγος, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και Ευθυμία Γιόκαλα, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας.

3η ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ (12 & 13 Μαΐου 2018)

Η 3η Οικογιορτή της Λάρισας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Μαΐου 2018. Διοργανώθηκε από το Δήμο Λαρισαίων, το Πανεπιστημίο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, τον Γεωπονικό Σύλλογο Λάρισας, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Ελασσόνας και Μουζακίου, συλλογικότητες και ομάδες ανταλλαγής σπόρων.
Την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Διατροφή και Υγεία» στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας. Στην οργανωτική επιτροπή της ημερίδας συμμετείχε η κ. Μαριάνθη Χατζηιωάννου, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος. Η κ. Φωτεινή Παρλαπάνη, Μεταδιδάκτορας του Τμήματος παρουσίασε ομιλία με θέμα “ Πιστοποίηση Ποιότητας και Ασφάλειας Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων”. Η κ. Σμαράγδα Σωτηράκη, Τακτική ερευνήτρια του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ τόνισε στην ομιλία το ρόλο της ελληνικής φύσης στην κτηνιατρική.

Για την αφίσα της ημερίδας πατήστε εδώ.
Για την πρόσκληση πατήστε εδώ.
Για το πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε εδώ.
Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Ημερίδα για το Project Bluebridge Vol.2 (13 Δεκεμβρίου 2017)

Στη συνεχή προσπάθεια μας να ενημερώνουμε και να εκπαιδεύουμε τους επαγγελματίες της υδατοκαλλιέργειας για τη νέα γενιά εργαλείων μπλε οικονομίας για την υδατοκαλλιέργεια, η ομάδα της aquaManager διοργάνωσε και συμμετείχε σε ένα ακόμη εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η Ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος BlueBRIDGE Horizon 2020, το μάθημα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις 13 Δεκεμβρίου 2017 στο Τμήμα Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος (DIAE) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το μάθημα ήταν συνέχεια της πολύ επιτυχημένης προηγούμενης ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας του ΤΕΙ της Δυτικής Ελλάδας στις 14 Νοεμβρίου.

Ο Γεράσιμος Αντζουλάτος (Αναλυτής δεδομένων της ομάδας aquaManager) και η Ελένη Πέτρα (Ερευνητής του Πανεπιστημίου Αθηνών) βοήθησαν περισσότερους από 100 εκπαιδευόμενους να πειραματιστούν με δεδομένα παραγωγής προεπεξεργασίας, να δημιουργήσουν μοντέλα μηχανικής μάθησης, να αξιολογήσουν τα σχέδια παραγωγής και να εκτελέσουν τεχνικοοικονομική ανάλυση.

Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τις επιδόσεις τους στην εικονική ιχθυοτροφική εκμετάλλευση, όσον αφορά τους ζωτικούς δείκτες υδατοκαλλιέργειας, και να συγκρίνουν τις επιδόσεις τους με τον ανταγωνισμό.

Μετά από τη θερμή και ενθουσιώδη ανταπόκριση για όλα τα μαθήματα που έχουν οργανωθεί μέχρι στιγμής, προγραμματίζονται περισσότερες συνεδριάσεις BlueBRIDGE το επόμενο έτος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα της ημερίδας εδώ.

Greek Diaspora Fellowship Program (Ιούνιος 2017)

Στα πλαίσια του προγράμματος Greek Diaspora Fellowship Program o Κ. Κορμάς φιλοξένησε τον Ιούνιο 2017 τον Καθηγητή Konstantinos T. Konstantinidis από το Georgia Institute of Technology, U.S.A. O K. Konstantinidis είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδάκτορες της ερευνητικής ομάδας μικροβιακής οικολογίας του ΤΓΥΙΠ, ενώ συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλήτής στο θερινό σχολείο “Metagenomics analysis: tools and advances” που διοργανώθηκε από την την επιστημονική εταιρεία “ΜικροΒιόΚοσμος»

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Ημερίδα για την κλιματική αλλαγή (29 Μαΐου 2017)

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης διοργάνωσε ημερίδα , με θέμα «Κλιματική αλλαγή μύθος ή πραγματικότητα» τη Δευτέρα 29Μαΐου 2017 και ώρα 17:00 – 21:00, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Μεταξουργείου Ν. Ιωνίας στο Βόλο.
Η ημερίδα ήταν στο πλαίσιο των προσυνεδριακών εκδηλώσεων του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή: Αυτοδιοίκηση & Θεσσαλία μπροστά στην παγκόσμια πρόσκληση» που διοργανώνει η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας στην Καρδίτσα στις 9 & 10 Ιουνίου 2017, στο Thessalikon Grand.

Για το θέμα μίλησαν οι:
Καραγιώργος Δημήτριος, μέλος Π.Ο. Κ.Π.Ε Στυλίδας: «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».
Δομενικιώτης Χρήστος, Μέλος Ε.ΔΙ.Π. Π.Θ Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: «Κλιματικά Μοντέλα»
Βαφείδης Δημήτριος, Καθηγητής, Π.Θ. Τμήμα Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: «Θάλασσα και κλιματική αλλαγή»
Ψιλοβίκος Άρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Π.Θ., Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στους υδατικούς πόρους και στις χρήσεις τους»
Δρ. Παπαναστασίου Κ. Δημήτρης, Ερευνητής ΙΕΤΕΘ/ΕΚΕΤΑ, Διδάσκων ΠΘ: «Ημέρες με καύσωνα στην Ελλάδα: Διαχρονική εξέλιξη, ποιότητα αέρα, θερμική άνεση ανθρώπων και ζώων»

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Διευθυντής της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Τσούμας καλώντας όλους να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις του Συνεδρίου, ενημέρωσε για τις εργασίες του συνεδρίου που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, στις 10:00 π.μ., ενώ η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί στις 20:00, με Κεντρικό Ομιλητή, τον διακεκριμένο Ακαδημαϊκό Χρήστος Ζερεφός, Καθηγητή Φυσικής της Ατμοσφαίρας, Επόπτη του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ».

Οι συμμετέχοντες της ημερίδας είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις απόψεις που υπάρχουν για την ύπαρξη ή όχι της κλιματικής αλλαγής με βάση τα κλιματικά μοντέλα, όπως και για την επίδραση της στα οικοσυστήματα, για την αύξηση της θερμοκρασίας, για τους υδατικούς πόρους, το λιώσιμο των πάγων, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τις επιδράσεις στις καλλιέργειες, τα αέρια του θερμοκηπίου, τα ακραία φυσικά φαινόμενα, την όξινη βροχή, τις κατολισθήσεις, τη μετανάστευση ειδών, την αποψίλωση των δασών, κ.α.

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος και η ΕΘΕΜ (Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών).

Το συνέδριο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και υπό την επιστημονική αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) καθώς και του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Παράλληλα με το συνέδριο σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς του Δημόσιου & Ιδιωτικού τομέα θα υπάρξουν εκδηλώσεις και Τεχνική Έκθεση Επιχειρήσεων.

Επίσης θα βραβευτούν έργα ζωγραφικής και φωτογραφίες από τους πρόσφατους διαγωνισμούς που διενέργησε η ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Για φωτογραφικό υλικό παρακαλώ πατήστε εδώ.

11η Έκθεση AgroThessaly 2017

Η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετείχε δυναμικά στην 11η Έκθεση AgroThessaly, με στελέχωση περιπτέρου και διοργάνωση Επιστημονικής Ημερίδας με τίτλο: «Αειφόρος φυτική & ζωική παραγωγή: πετυχημένες πρακτικές». Η ημερίδα που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΘ – HELEXPO, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο της AgroThessaly στη Λάρισα. Η 11η Πανελλήνια Αγροτική Έκθεση για τη Γεωργία & την Κτηνοτροφία αποτελεί τη μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση του κλάδου και για πρώτη φορά φέτος αναβαθμίζεται ως αποτέλεσμα της συνεργασίας Δήμου Λαρισαίων και ΔΕΘ – ΗELEXPO. Η 11η AgroThessaly έλαβε μέρος από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου 2017, στους χώρους της Σκεπαστής Αγοράς Νεάπολης της Λάρισας.
Αφίσα Ημερίδας
Πρόγραμμα Ημερίδας
Φωτογραφίες από την Ημερίδα και το Περίπτερο
Δελτίο Τύπου

1η Οικογιορτή Λάρισας (20 – 22 Μαΐου 2016)

Η 1η Οικογιορτή της Λάρισας, πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 20/5/2016, έως και την Κυριακή 22/5/2016, με στόχο την προβολή των τάσεων και των πτυχών της οικολογίας, με έμφαση τη βιοποικιλότητα της Θεσσαλίας. Η Οικογιορτή διοργανώθηκε από το Δήμο Λαρισαίων, τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, τον Γεωπονικό Σύλλογο Λάρισας, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Ελασσόνας και Μουζακίου, συλλογικότητες και ομάδες ανταλλαγής σπόρων.
Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Οι παραδοσιακές ποικιλίες και το δικαίωμα στην καλλιέργεια» στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας. Ο Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Δημήτρης Βαφείδης, συνεχάρη το Δήμο Λαρισαίων για την πρωτοβουλία της διοργάνωση της Οικογιορτής, σημειώνοντας παράλληλα πως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στηρίζει και συμμετέχει στη διοργάνωση. Ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναπληρωτής καθηγητής, παρουσίασε ομιλία με θέμα «Τράπεζα Γενετικού Υλικού». Στην οργανωτική επιτροπή της ημερίδας συμμετείχε η κ. Μαριάνθη Χατζηιωάννου, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος.

Για την αφίσα της ημερίδας πατήστε εδώ.
Για το πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε εδώ και εδώ.
Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι:
thessaliatv.gr
kosmoslarissa.gr
eleftheria.gr

Επιστηµονική Ηµερίδα ΕΤ.ΑΓΡ.Ο 2016

Στις 31/01/2016 πραγματοποιήθηκε Επιστηµονική Ηµερίδα της ΕΤ.ΑΓΡ.Ο με τίτλο «Κοινή Αγροτική Πολιτική: Εξέλιξη – Προκλήσεις – Προοπτικές»
Λίγα λόγια για την ημερίδα

Ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων των έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (Ε.Π.ΑΛ. 2007-2013)

Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην επιστημονική ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων των έργων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (Ε.Π.ΑΛ. 2007-2013).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 09:30, στο Νέο Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, στο Βόλο.

Τίτλοι έργων:

«Χρησιμοποίηση των Μεταποιημένων Ζωικών Πρωτεϊνών στις ιχθυοτροφές της τσιπούρας» «Εφαρμογή νέων – σύγχρονων πρακτικών για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των υδατοκαλλιεργειών στο υπόστρωμα: H περίπτωση του ολοθούριου Holothuria tubulosa» «Βιώσιμη & ανταγωνιστική ιχθυοκαλλιέργεια: H αύξηση αντιστάθμισης ως καινοτόμος και φιλικότερη προς το περιβάλλον διαχειριστική πρακτική»
Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Επιστημονική Ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων των έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (Ε.Π.ΑΛ. 2007-2013)

Για την αφίσα της ημερίδας παρακαλώ πατήστε εδώ

Ημερίδα για το έργο ASEScοBIS (19 Οκτωβρίου 2015)

Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η εταιρεία ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕ διοργανώνουν Ημερίδα για το έργο ASEScοBIS, την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 10:00 – 19:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, Nότια πύλη, Βόλος. Τηλ.: 29844. Η Εισοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος της Γ.Γ.Ε.Τ με τίτλο:
Σπόγγοι του Αιγαίου και εδώδιμα σαλιγκάρια σαν εναλλακτικές πηγές κολλαγόνου και βιοδραστικών ουσιών

Για το πρόγραμμα της ημερίδας παρακαλώ πατήστε εδώ.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Ημερίδα παρουσίασης αποτελεσμάτων του ερευνητικού προγράμματος ΘΑΛΗΣ 2015

Πρόσκληση από τον συντονιστή, Αν. Καθ. κ. Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, σχετικά με την ημερίδα παρουσίασης αποτελεσμάτων του ερευνητικού προγράμματος ΘΑΛΗΣ με τίτλο:

«Ανοχή των θαλάσσιων αγγειόσπερμων σε περιβαλλοντικές καταπονήσεις: Μεταβλητότητα των φυσιολογικών κυτταρικών-βιοχημικών-μοριακών μηχανισμών σε σχέση με είδος και ενδιαίτημα»

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνουν παρουσιάσεις προόδου των εξαιρετικά ενδιαφερόντων αποτελεσμάτων του έργου, ενώ παράλληλα θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τον Καθηγητή Θαλάσσιας Βιοποικιλότητας, κ. Frithjof C. Kuepper του Πανεπιστημίου του Aberdeen, UK

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 13:00 στο κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο.

Για το poster της ημερίδας πατήστε εδώ
Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Ημερίδα του Τμήματος στο Πλαίσιο της ZOOTECHNIA (29 Ιανουαρίου 2015)

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Τμήματος στην 9η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία (ZOOTECHNIA), διοργανώνεται ημερίδα με τίτλο «Αλιεία και Υδατοκαλλιέργειες: Ευκαιρίες και Προκλήσεις στην εποχή της οικονομικής κρίσης».
Εδώ θα βρείτε το πρόγραμμα της ημερίδας.

Επιστημονική Ημερίδα: «Οικολογία: Θαλάσσιοι Πόροι & Κλιματική Αλλαγή» 2014

Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Οικολογία: Θαλάσσιοι Πόροι & Κλιματική Αλλαγή» και σας προσκαλεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 13:00, στο Αμφιθέατρο Ιχθυολογίας (Νέο Αμφιθέατρο) της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών στο Φυτόκο, Ν.Ιωνία Μαγνησίας.

Πρόσκληση
Αφίσα
Φωτογραφικό Υλικό μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:
1, 2, 3, 4.

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: Φυσιολογία- Ενδοκρινολογία Υδρόβιων Ζωϊκών Οργανισμών 2014

Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: Φυσιολογία- Ενδοκρινολογία Υδρόβιων Ζωϊκών Οργανισμών» την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:00 στο Νέο Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, στο Φυτόκο, Ν.Ιωνία, Μαγνησίας.Η Ημερίδα θα συμβάλει στην δημιουργία γόνιμης σκέψης και προβληματισμού σε θέματα φυσιολογίας-ενδοκρινολογίας υδρόβιων ζωικών οργανισμών και θα αποτελέσει βασική πηγή επιστημονικής ενημέρωσης.

Πρόγραμμα
Οπισθόφυλλο

Απολογισμός της Επιστημονικής Ημερίδας

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση πραγματοποιήθηκε Επιστημονική Ημερίδα με το εξειδικευμένο και πολύ ενδιαφέρον θέμα: Φυσιολογία ­‐ Ενδοκρινολογία Υδρόβιων Ζωϊκών Οργανισμών. Την ημερίδα υλοποίησε το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Νέο Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών.

Περισσότερα

Εξελιξη 2013

Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε απο τους διδάσκοντες Δ. Βαφείδης (Αν. Καθ.), Α. Εξαδάκτυλος (Επ. Καθ.) & Μ. Χατζηιωάννου (Λέκτορας) στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων του προπτυχιακού μαθήματος «Εξέλιξη» την Πέμπτη 30 Μαίου 2013.

Πρόσκληση

Αφίσα Πρόγραμμα Ημερίδας
Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Ημερίδα Μοριακής Γαστρονομίας 2013

Την Πέμπτη 4/4//2013 πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών Ημερίδα με τίτλο «Gastro/Molecular Ανάλυση και εφαρμογές πάνω στη μοριακή και μοντέρνα γαστρονομία».

Αφίσα

ΕΝΗΜΕΡΩTIKΗ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ» (ΒΟΛΟΣ, Τετάρτη 4 Μαΐου 2011)

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας, και Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών συνδιοργάνωσαν ημερίδα με θέμα την «ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ» την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011 στο αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών. Ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας κ Λάμπρος Κωνσταντίνος τόνισε ότι: «σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπως αυτή που διανύει η χώρα μας αλλά και η αγροτική παραγωγή πολλοί ψάχνουν διεξόδους και σκέφτονται να ασχοληθούν με νέες ή καινοτόμες καλλιέργειες που θα αποφέρουν κέρδος. Μαζευτήκαμε όλοι εμείς σήμερα για να ενημερωθούμε από έγκριτους καθηγητές για ένα θέμα που η φήμη του έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μεταδίδεται η φήμη για υπέρογκα ποσά επιδοτήσεων και για υπέρογκα κέρδη. Κατά την ταπεινή μου άποψη η σαλιγκαροτροφία δεν αποτελεί το ελιξίριο της αγροτικής παραγωγής αλλά αποτελεί διέξοδο για τους σωστά ενημερωμένους επενδυτές οι οποίοι θα κληθούν να εφαρμόσουν, να κοπιάσουν και να κερδίσουν αλλά κανείς δεν μπορεί να πλουτίσει από την μία στιγμή στην άλλη».

Για την αφίσα της ημερίδας πατήστε εδώ.
Για το πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε εδώ.
Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Ημερίδα για «Οργανική και Βιολογική Υδατοκαλλιέργεια Τσιπούρας» 2008

Πραγματοποιήθηκε στις 17/10/2008 ημερίδα με θέμα «Βιολογική ιχθυοκαλλιέργεια, εκτροφή φιλική προς το περιβάλλον και άριστη ποιότητα τελικού προϊόντος». Η ημερίδα παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας, αλλά και γενικότερα την υπάρχουσα επιστημονική γνώση σε θέματα παραγωγής βιολογικής ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα. Ακολούθησε γεύμα με βιολογική τσιπούρα από την εκτροφή του ερευνητικού έργου και διάθεση στο κοινό του τελικού προϊόντος. Τα αποτελέσματα της έρευνας των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών έδειξαν ότι οι καταναλωτές προτιμούν την βιολογική τσιπόυρα και έμειναν ικανοποιημένοι από την οσμή, την γεύση και την υφή της.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδω, εδώ και εδώ

Διάχυση αποτελεσμάτων στην Εφημερίδα Θεσσαλία.

Διάχυση αποτελεσμάτων

Ημερίδα για το Nephrops Norvegicus 2007

Διοργανώθηκε ημερίδα για την αστακοκαραβίδα Nephrops norvegicus από την συντονίστρια, Επικ. Καθ. κ. Έλενα Μεντέ, σχετικά με το ερευνητικό προγράμματος ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ